ПОРЕДНА ПУБЛИЧНА ИЗЯВА НА КЛУБ „КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКИ МЕСТА И СЪБИТИЯ В ЕЛХОСКИЯ КРАЙ“ – ПГ „СТЕФАН КАРАДЖА“ – ЕЛХОВО СЪВМЕСТНО С РОДИТЕЛИ, УЧИТЕЛИ И ПРИЯТЕЛИ

На 6 април 2017 г. в залата на Етнографско-археологически музей – Елхово  се проведе поредната  изява на клуб „Културно-исторически места и събития  в Елховския край“ с ръководител Добринка Костова по Проект „Твоят час“ на Министертво на образованието и науката. Изявата се организира съвместно от родители, учители, специалисти от музея и приятели на клуба.

Участниците в клуба разгледаха експонираната изложба „От Лазаровден до Великден“, в която с възхищение разгледаха 365+1 великденски яйца, изрисувани и гравирани с елховски шевици, изработени от 12 различни вида птици със 7 различни техники от етнографа Добринка Костова, след което всеки участник в клуба имаше възможност да нарисува с восъчна писалка, както са се рисували яйцата за Великдан пред един век своето неповторимо великденско яйце.

Беше еднакво забавно както на учениците, така и на директорката, учителите, родителите, по-малки братя  сестри да изпишат, боядисат или гравират яйце с елховска шевица или да го нарисуват по свой избор. Изявата продължи до късно. Някои нарисуваха по 3-4 яйца и удоволетворени от възможността сами да творят непреходна красота си тръгнаха с увереността да продължат и пренесат традицията в своите семейства.