Изключителен интерес към европейската нощ на музеите в Елхово

ХIV-то издание на Европейската нощ на музеите в гр. Елхово премина с изключително голям интерес от страна на публика и посетители към археологическата и етнографската експозиция на музея.

Гостите в Нощта на музеите имаха възможност да разгледат фото-изложбата «Културно-историческото наследство на община Елхово», да отговарят на интересни и любопитни въпроси свързани с историята на града и да получат малки награди.

Тази година, преобладаващата публика и участници бяха млади хора, което е особено радващо и удовлетворяващо за специалистите в музея.

Като част от програмата на ХIV-то издание на Европейската нощ на музеите в гр. Елхово бе организирана „Етноработилница за малки и големи“ в презентационна зала на експозиция «АРХЕОЛОГИЯ» на музея. Участниците имаха възможност да научат и да се докоснат до традиционните игри и ръкоделия на нашите баби, да тъкат на керемида и да изработят сами малка сувенирна черга или декоративно пано, които да си отнесат за спомен, а най-малките участници рисуваха и оцветяваха традиционна елховска носия.