Европейска нощ на музеите в гр. Елхово – 18 май 2019

На 18 май 2019 г. (събота) в Етнографско-археологически музей – Елхово ще се проведе ХIV-то издание на Европейската „Нощ на музеите”.

10.00  –  18.00 ч. – АРХЕОЛОГИЧЕСКА ЕКСПОЗИЦЯ на ул. «Пирот» 7 отворена безплатно за посетители
15.00 – 18.00 ч. – «ЕТНОРАБОТИЛНИЦА ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ» презентационна зала на  експозиция «АРХЕОЛОГИЯ» на ул. «Пирот» 7 .

Участниците ще могат да се  докоснат до традиционните  игри и ръкоделията на нашите баби, да тъкат на керемида, а най-малките да нарисуват елховска носия. Всеки участник ще получи безплатни материали от 19.00 – 24.00 ч. -ЕТНОГРАФСКА ЕКСПОЗИЦИЯ на ул. «Шипка» 4 отворена безплатно за посетители

20.00 ч. – ФОТО-ИЗЛОЖБА «КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО НА ОБЩИНА ЕЛХОВО» в Етнографска експозиция на музея.

По своя формат „Европейската нощ на музеите” е широко отворена програма, при това към възможно най-широк кръг от хора и най-вече – до младата аудитория, които имат възможност не само да се докоснат до експонатите и творбите, които музеите и галериите показват, но и до техните послания чрез различни прояви, така че всеки един посетител да успее да преживее една вълшебна нощ.

За първи път тази културна инициатива се провежда в Берлин през 1997 г. под названието „Дълга нощ на музеите“, а впоследствие намира отзвук и продължение в други европейски градове.