Тематичен урок „Освобождението на България“ за децата от детска градина „Невен“ в Етнографско-археологически музей-Елхово

Децата от групи „Бърборани Сладурани“ с учители Снежана Желева и Красимира Михалева и „Детско царство“ с учители Петя Дикова и Женя Христова от ДГ „Невен“ посетиха ЕАМ-Елхово, по случай Националния празник – 3 март,  за да научат за безпримерния героизъм на българските опълченци и опълченците от Елховския край и всички герои отдали живота си за свободата на България.

Главният уредник Добринка Костова с презентация и показване на оригинално оръжие, ордени за храброст, възпоменателни  медали, документи, снимки и сребърната чаша – награда на опълченеца Богдан Иванов от с. Стройно представи на  децата много интересни факти за Освобождението на България и символите, свързани с това.

На децата бяха поставени задачи и въпроси, на които те даваха правилни отговори и задаваха много допълнителни и интересни въпроси. Най- любознателните получиха награди, а  всички получиха подаръци – картичка за оцветяване със символите на България и мартеничка с българския трибагреник, изработени от уредника Милена Вълева.