„1 000 мартеници за Елхово и пожелание за здраве“ инициатива на клуб „Дигитална история“ на ПГ „Св. Климент Охридски“ и Етнографско-археологически музей

Участниците от клуб „Дигитална история“ на ПГ „Св. Климент Охридски“ с ръководител Добринка Костова – главен уредник в Етнографско-археологически музей-Елхово, в продължение на месец изработиха с много любов, като на истинска седянка в музея 1000 мартеници за своите съграждани.

Още от 7.30 сутринта на 1 март девойките от клуба, облечени в народни носии завързаха автентични мартеници с пожелание за здраве на забързаните за работа граждани на нашия град.

Специални мартеници получиха Кмета на града г-н Петър Гендов, Председателя на Общински съвет г-н Християн Кускунов, служителите на Общински съвет, Общинска администрация, читалище „Развитие“, ОДК, Банка ДСК, Обединена българска банка, Счетоводна къща „Милтония“, РУ на МВР, всички учители, ученици и помощен персонал на ПГ „Св. Климент Охридски“ – Елхово и още много граждани.

Това е поредната инициативата на участниците в клуба – проява на любов към българските традиции и българската ни идентичност, която породи много усмивки, радост и пролетно настроение у всички.